Банкеръ Daily

Свят

Motorola изследва непознатото и стимулира иновациите

Motorola продължава  традицията да предлага най-новите и най-добрите технологии на пазара, като заедно с това осигурява най-добрата стойност за потребителите. Сега компанията представя Motorola 312 Labs - новоназначена вътрешна група за иновации в рамките на продуктовата организация на Motorola. Тя  включва глобални експерти в областта на научните изследвания, дизайна и инженерството, фокусирани върху разработването на първи по рода си продукти. Тази група ще изследва непознатото чрез изследвания, идеи, концепции и прототипи, за да въведе коренно различни мобилни решения и технологии както в близкото, така и в далечното бъдеще. Заедно с това въвеждането на групата за научноизследователска и развойна дейност Motorola 312 Labs в Motorola допълнително подкрепя и мисията на Lenovo да удвои усилията си в областта на научноизследователската и развойната дейност през следващите три години.

Надграждане на растежа с продукти, които се отличават

Бизнесът на Motorola наскоро отбеляза най-доброто си тримесечие в историята. Печалбата на компанията достигна нов исторически връх от 89 млн. щатски долара, а приходите нараснаха с 27% на годишна база, достигайки най-високата си стойност от 15 тримесечия насам. Това е следствие от силното основно портфолио от продукти.

След въвеждането на иновациите от Motorola - устойчиви на счупване екрани, moto mods и сгъваемия razr, Motorola 312 Labs ще продължи тази тенденция с пускането на нови технологии на пазара. А в перспектива ще се фокусира върху няколко ключови области - свързаната екосистема на бъдещето, еволюцията на метавселената, проучването и изучаването на нови и уникални мобилни форм-фактори и преносими устройства, усъвършенстването на технологиите за дисплей, както и технологиите AR & VR.

Според Дан Дери, вицепрезидент по продуктите на Motorola, Motorola 312 Labs е в уникална позиция, тъй като нейната мисия е да изследва непознатото, но с изследователски екип, който има опита да превърне концептуалната идея в реалност. „Едно от нашите експертни познания е разбирането на нуждите на потребителите, защото какъв е смисълът от пробива, ако той не означава нищо за хората? Това е ключова област на фокус за нас, докато гледаме към бъдещето на мобилните технологии", коментира експертът.  

Глобален екип от експерти с корени в Чикаго

Числото "312" в името на новата лаборатория не е случайно - цифрите представляват един от най-известните телефонни кодове на Чикаго, САЩ. Иновациите на Motorola имат дълбоки корени в Чикаго чрез поддръжката на истински емблематични устройства - от първия преносим телефон до първото сгъваемо устройство тип "мида". Централата на екипът е в емблематичния Merchandise Mart в Чикаго, където служителите работят в над 30 отделни лаборатории. Групата има служители и в Бразилия, Китай и Индия.

Motorola 312 Labs е изключително важна стъпка за Motorola, за да продължи да създава усещането, външния вид и действието на мобилното изживяване. 

Lenovo е компания с приходи от 60 милиарда щатски долара от класацията Fortune Global 500, която обслужва клиенти на 180 пазара по целия свят. Motorola Mobility LLC бе придобита от Lenovo Group Holdings през 2014 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във