Банкеръ Daily

Свят

Москва засилва икономическите си връзки със САЩ

Москва е заинтересована от засилване на икономическите връзки със САЩ и смята да подобри инвестиционния климат, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

"Днес руско-американското сътрудничество, меко казано, донякъде не достига потенциала си. Бихме искали да дадем на това сътрудничество инвестиционен, икономически, допълнителен импулс... Готови сме да помогнем за изграждането на бизнес връзки по всякакъв начин", каза Лавров по време на среща с група представители на Американската търговска камара.

Москва разчита на активното участие на представители на американския бизнес в Петербургския международен икономически форум, който ще се проведе в началото на юни, съобщи руският външен министър. Според Лавров, Москва разчита на благоприятно отношение във Вашингтон към руските бизнес кръгове.

"Искаме да привлечем чуждестранния бизнес, включително американския, за да създадем благоприятни условия за него. Надяваме се на взаимно благоприятно отношение към руските бизнес среди", подчерта министърът. Той припомни, че руското правителство многократно е потвърдило желанието на страната за подобряване на икономическото сътрудничество и подобряване на инвестиционния климат, съобщи РИА Новости.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във