Банкеръ Daily

Свят

Москва: Влизането на Македония в НАТО може да увреди независимостта й

Встъпването на Р Македония в НАТО може да се превърне в причина за това страната да не може да води независима външна политика. Това заяви днес говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Със сигурност ще се наложи да се плаща за натовското покровителство. Вече знаем каква е цената за това. Ще се наложи да се плаща както заради увеличаването на разходите за отбрана, за участието във военни подготовки, операции, далечни от интересите на македонския народ, така и за загубата на възможността за водене на суверенна външна политика, посочи Захарова.

По думите й служителите в руското външно министерство не разбират от каква заплаха северноатлантическият блок има намерение да пази Р Македония.

Единствената сериозна въоръжена сила, която дестабилизира региона, е създаваната от бившите албански бойци армия на Косово. Не виждаме други заплахи за сигурността и в тази връзка си задаваме въпроса: дали Северноатлантическият алианс няма отново да воюва с онези, които е обучил и въоръжил?, каза Захарова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във