Банкеръ Daily

Владимир Путин:

Москва ще отговори жестоко на украинските удари

Владимир Путин предупреди Киев, че ако украинските сили продължат да извършват терористични действия на руска територия, ще последва жесток ответен удар, предаде ИТАР ТАСС.

Държавният глава обвини Украйна, че прави опити да разруши "Турски поток". Путин заяви още, че са правени редица опити за нападения срещу електрическата и газовата инфраструктура на руската страната, включително опит за бомбен атентат в участък от газопреносната система "Турски поток".

Путин е убеден, че киевските власти стоят зад експлозията на Кримския мост. Той поясни още, че експертизите и оперативната информация ясно сочат, че взривът от 8 октомври е терористичен акт. Според Путин целта на този акт е унищожаването на гражданската инфраструктура на Русия. Държавният глава смята, че украинските спецслужби са поръчали, организирали и извършили терористичния акт над Кримския мост.

Владимир Путин каза още, че на 10 октомври сутринта, по предложение на Министерството на отбраната и в съответствие с плана на руския Генерален щаб, е бил нанесен масиран удар с прецизни оръжия с голям обсег срещу украински обекти. Освен това държавният глава обвини Украйна в ядрен тероризъм -  обстрел на Запорожката атомна електроцентрала и опити за саботаж на Курската АЕЦ.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във