Банкеръ Daily

Свят

Москва отмени задължителното носене на ръкавици

Носенето на маски и ръкавици от 12 май 2020 г. стана задължително на всички обществени места в Москва, включително в транспорта, за да се предотврати разпространението на ковид. Снимка: ТАСС

Носенето на ръкавици в транспорта и обществените места в Москва вече няма да бъде задължително, но все още е необходимо носенето на маски. Това съобщи в петък кметът на руската столицата Сергей Собянин.

"Подписах указ за премахване на задължителната употреба на ръкавици в транспорта, в магазините и на други обществени места. В същото време използването на респираторни маски остава задължително. Трябва да поддържаме тази критична бариера за разпространението на вируса дотогава, докато броят на новите случаи на болестта бъде сведен до минимум", написа кметът в своя блог .

Носенето на маски и ръкавици от 12 май 2020 г. стана задължително на всички обществени места в Москва, включително в транспорта, за да се предотврати разпространението на ковид. 

По официални данни напълно ваксинирани в Русия са 18,5 милиона души, по алтернативни данни на медиите - 17,1. Това прави най-много 12 процента от населението на страната. А според епидемиолога Николай Брико, за да спадне заболеваемостта от коронавирус трябва да бъдат ваксинирани около 67 процента от населението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във