Банкеръ Daily

Свят

Москва обвини в лъжа директора на ЦРУ

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обвини директора на ЦРУ Майк Помпейо в лъжа заради твърденията му, че Русия от десетилетия се е намесвала в избори в САЩ

"Най-силното доказателство, че това е чиста лъжа, е това, че през всички тези десетилетия американските специални служби и официални лица нито веднъж не са направили подобно твърдение, нито са поставили подобни въпроси пред Русия", коментира Захарова в социалните мрежи.

"Нямаше нито една история за това... докато американската избирателна система не направи Тръмп президент. Именно тогава започна всичко това, безпочвените обвинения, търсенето на външен враг, оплакването от "ръката на Кремъл", добави Мария Захарова.

В интервю за телевизия CBS Помпейо отговори утвърдително на въпрос дали руснаците са се опитвали да подкопаят президентските избори в САЩ през 2016 г. "Да. Така е от десетилетия", каза ръководителят на ЦРУ.

"Имаме много врагове, които искат да подкопаят западната демокрация", заяви Майк Помпейо. "Ние имаме важна функция като част от американския екип за национална сигурност да пазим американските избори безопасни, сигурни и демократични", каза той. "Усилено работим в тази насока. Така че ще работим срещу руснаците или който и да е друг, който заплашва това", заяви Помпейо.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във