Банкеръ Daily

Свят

Москва обвини американските социални мрежи в произвол към руските медии

Русия е разтревожена от произвола спрямо руските медии от страна на "световните, на първо място американските" социални мрежи, чиито дискриминационни действия в последно време са добили системен характер. Това се казва в разпространен днес коментар на външното министерство в Москва по повод Деня на руския печат, предаде ТАСС. 

Блокирането на руско съдържание вече е станало системно и представлява "истинска неприкрита цензура", заявява ведомството. То съзира в действията на "монополистите на пазара на социални мрежи абсолютно ясен политически подтекст, целящ да реализира външнополитическата директива на американското правителство да се изтласкат от глобалния ефир източниците на информация, които предлагат алтернативен поглед върху събитията по света и представляват информационна конкуренция за западния медиен мейнстрийм".

Москва смята и занапред да повдига тези проблеми на международната сцена. "Не губим надежда, че принципите на истинската демокрация и свобода на словото ще надделеят", изтъква руското външно министерство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във