Банкеръ Daily

Свят

Москва е готова да помага на Лондон в разследването за отравянето на Скрипал

Руският външен министър каза днес, че Москва е готова да помага на Великобритания за разследване на отравянето на бивш шпионин с нервнопаралитичен газ, но изрази възмущение от намеците, че Русия стои зад нападението, предаде Асошиейтед прес. 

В Адис Абеба, където е на посещение, Сергей Лавров каза в отговор на въпрос, че ако наистина има интерес към помощта на Москва за едно или друго разследване, "било на отравяне на някакви британски поданици, било на слухове за намеса в предизборната кампания на САЩ", тя ще е готова да обсъди тази възможност, предаде ТАСС. Но за да се водят такива дела, не трябва "веднага да се тича към телевизионните екрани с голословни обвинения", а да се търси професионален контакт по съществуващите канали, включително по линия на правоохранителните органи".

Лавров говори на обща пресконференция с председателя на Комисията на Африканския съюз Муса Факи Махамад.

Британските следователи се опитват да проследят произхода на газа, с който са отровени бившият шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му. 

В Солсбъри, града, в който те бяха отровени, са изпратени 100 войници, които имат опит с опасни химикали, предаде Ройтерс, цитирайки полицията и армията. Военните ще премахнат коли и предмети от мястото на инцидента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във