Банкеръ Daily

Свят

Мишел Обама и Бърни Сандърс подкрепиха Джо Байдън на конгреса на демократите

Мишел Обама и Бърни Сандърс изразиха подкрепата си за Джо Байдън на Националния конгрес на Демократическата партия на САЩ, предадоха световните агенции. 

Бившата първа дама и сенаторът, самоопределящ се като социалист, бяха водещите оратори през вчерашния първи ден от конференцията, на която се очаква Байдън да бъде официално утвърден за кандидата на демократите на президентските избори в Съединените щати на 3 ноември. Заради пандемията от новия коронавирус, от която САЩ са най-тежко засегнатата страна, конгресът преминава предимно онлайн.

Мишел Обама увери, че Джо Байдън би бил най-добрият кандидат на демократите, тъй като е способен да обедини страната и да я изведе от кризата.

"Познавам Джо. Той бе фантастичен вицепрезидент", каза бившата първа дама на САЩ.

Тя подчерта, че Джо Байдън "знае какво точно е необходимо, за да спаси икономиката, да победи пандемията и да води нашата страна".

Мишел Обама познава добре 77-годишния Байдън от времето, когато той бе вицепрезидент при управлението на нейния съпруг - бившия президент Барак Обама.

В своята реч, излъчвана онлайн, бившата първа дама на САЩ подчерта важното значение на съпричастността в тези трудни време на пандемия и на причинената от нея рецесия.

"Доналд Тръмп е неправилният президент за нашата страна. . . Той не е на висотата на" предизвикателствата на времето, увери Мишел Обама и разкритикува по-конкретно Тръмп за реакцията му на пандемията и по расовите проблеми.

Другият основен оратор през първия ден от конгреса, сенатор Бърни Сандърс, също изрази подкрепата си за Джо Байдън. Тръмп "ни води надолу по пътя към авторитаризма", каза Сандърс.

Сенаторът левичар от щата Върмонт бе основният съперник на Байдън за номинацията на демократите за президентските избори, преди да се оттегли от надпреварата, след като редица умерени претенденти подкрепиха неговия опонент.

"Ако Доналд Тръмп бъде преизбран, целият напредък, който постигнахме, ще бъде изложен на риск", предупреди Сандърс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във