Банкеръ Daily

Шефът на ООН разкритикува Безос и Брансън:

Милиардери се забавляват в космоса, докато милиони гладуват на Земята

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш остро разкритикува Джеф Безос и Ричард Брансън. 

Пред световните лидери, които участват в Общото събрание на ООН, Гутериш каза, че надпреварата на милиардерите в космоса демонстрира огромни разлики между бедните и богати.

Гутериш подчерта, че по целия свят се разпространява "болест на недоверието", тъй като обикновените хора вижда как техните права се ограничават, докато се борят да се сложат храна на масата си. По думите му родители вижда по-мрачно бъдеще за децата си, а в същото време "милиардери се забавляват в космоса, докато милиони гладуват на Земята". 

Това лято милиардерите Джеф Безос и Ричард Брансън излетяха в космоса със собствени лични ракети. Въпреки че милиардерите бяха в космоса само за няколко минути, пътуванията струват милиарди долари. Това прикова вниманието на публиката по цял свят, но им навлече и критики, подобни на тази на Антинио Гутериш.

В едно от последните си интервюта милиардерът Джеф Безос заяви, че критиците му са донякъде прави. "Имаме много проблеми тук и сега на Земята и трябва да работим върху тях, но също така трябва да гледаме към бъдещето, винаги сме го правили като вид и като цивилизация", обясни Безос. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във