Банкеръ Daily

Свят

Милиардер изплати студентските кредити на 400 абсолвенти

Около 400 абсолвенти в американския Morehouse College получиха неочакван подарък за дипломирането си - изплащане на дълговете по студентските им кредити. Милиардерът и инвеститор Робърт Ф. Смит обяви, че ще изплати задълженията им по всичките студентски кредити, информира Marketwatch.

Директорът на Vista Equity Partners пусна "бомбата", в обръщение към студентите по време на церемонията за завършването на випуск 2019. "Това е моят випуск, 2019. И моето семейство прави дарение, за да елиминира студентските им заеми." Съобщението зашемети както студентите, така и администраторите и породи огромна радост сред тълпата.

Дарението е на стойност около 40 милиона долара, най-големият еднократен подарък в историята на училището, според списанието Atlanta Journal. То е в допълнение към предварително обявено от Смит дарение на стойност 1,5 млн. долара в подкрепа на учебното заведение. Той призова абсолвентите "да се отплатят за жеста в по-нататъшната си кариера".

„Ние сме достатъчно силни, за да се погрижим за собствената си общност“, каза Смит, цитиран от Асошиейтед прес. "Ние можем да гарантираме, че имаме всички възможности на постигане на американската мечта. И ние ще я покажем един на друг чрез нашите действия, чрез нашите думи и чрез нашите дела".

Задължението за студентски заеми е нарастващо бреме сред младите хора, като се оценява на 1,5 трилиона щатски долара в национален мащаб. Неотдавнашен анализ на NerdWallet установи, че американците, които разчитат на кредит, за да получат бакалавърска степен, трябва да задлъжнеят средно с 37 400 долара.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във