Банкеръ Daily

Свят

Мицотакис се ангажира с по-бързо връщане на мигранти в Турция

Промяна в политиката на Атина по отношение на даването на убежище на бежанци и опростяване на процедурите с цел по-бързо връщане в Турция на онези, които нямат това право, обяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис в интервю за френския "Фигаро", цитирано от телевизия Скай.

Мицотакис днес е на посещение в Париж, където ще разговаря с френския президент Еманюел Макрон.

"Гърция ще бъде приятната изненада в еврозоната през следващите години", казва още гръцкият премиер и призовава френските инвеститори да повярват в страната.

Мицотакис се ангажира през септември да представи комплексна данъчна реформа, която ще предвижда намаляване на корпоративното данъчно облагане от 28 на 24 процента през 2020 г. за доходите от 2019 г. През 2021 г. данъчната ставка ще бъде намалена още веднъж до 20 процента.

По отношение на климатичните промени и природните явления, които ги съпътстват, Мицотакис заяви: "Ще предложа на президента Макрон да застанем на първата линия в усилията в Европейския съвет, така че Европейският механизъм за гражданска защита (RescEU) да придобие постоянната, стабилна и необходима структура, от която се нуждае, за да даде принос при извънредни ситуации".

Facebook logo
Бъдете с нас и във