Банкеръ Daily

Свят

Мицкоски: Няма да им подписвам всичко по искане на съседите

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви на митинг във Валандово вчера, че ще гради добри отношения със съседите, но няма да подписва всякакви договори, съобщи МИА.

Аз и ВМРО-ДПМНЕ ще имаме най-добри отношения със съседите, защото ще ги уважаваме, но няма да ги лъжем, че ще им подпишем всичко, и няма да ме е срам да поискам и те да ни уважават. Затова искам реципрочност за всичко, което те искат от нас, каза Мицкоски.

Според него лидерът на СДСМ и актуален премиер Зоран Заев е отворил 1000 проблема, подписвайки договори, разпродавайки идентичността и историята, нещо, което никой преди не се е осмелил да направи.

Мицкоски обвини, че Заев е създал проблема с България и че заедно с коалиционния си партньор Демократичен съюз за интеграция създава напрежение в обществото чрез амнистиране на престъпността.

Коментирайки решението на Заев за оставките на министъра и заместник министъра на здравеопазването, Мицкоски посочи, че когато в Румъния гори болница, пада правителството, "а при нас властта ни убеждава, че е виновен кабелът".

На друг митинг в Македонски брод Мицкоски каза, че държавата начело със Зоран Заев е все по-далеч от Европейския съюз, а отношенията с България никога не са били по-лоши.

Мицкоски заяви след срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Словения, че България не може да иска от Македония "да включи незначително българско малцинство в конституцията си, а от друга страна да не позволи значително македонско малцинство да бъде включено в българската конституция", предаде МИА.

"За промяна на конституцията на Македония е необходимо мнозинство от две трети и ВМРО-ДПМНЕ няма да приеме каквато и да е промяна на конституцията, ако няма реципрочност с българската страна, тоест включване в българската конституция на македонско малцинство в България като държавотворен народ, заяви Мицкоски за ТВ Канал 5.

Facebook logo
Бъдете с нас и във