Банкеръ Daily

Свят

Меркел се надява на преговори за Украйна след изборите в Русия

Предстоящите президентски избори в Русия този месец дават нов шанс да се постигне напредък по мирното споразумение от Минск, за да се сложи край на кризата в Украйна, заяви германската канцлерка Ангела Меркел, цитирана от ТАСС и Ройтерс. Тя изключи отмяна на санкциите, преди да бъде постигнат забележим напредък.

"Би било правилно да изчакаме, докато не бъдат направени някои стъпки, преди да можем да обсъждаме въпроса за санкциите", подчерта Меркел на съвместна пресконференция с лидерите на Християнсоциалния съюз (ХСС) и Германска социалдемократическа партия (ГСДП), част от управляващата коалиция.  

"Но това трябва да бъдат качествени стъпки. Убедена съм, че след изборите в Русия ще имаме ново начало, при което ще можем да постигнем качествен напредък по споразумението от Минск", добави канцлерката.

Откакто бе постигнато споразумението от Минск, чакаме деня, когато ще бъде въведено примирие - това е първа точка от споразумение, посочи Меркел, подчертавайки, че досега не е имало случай на пълно спазване на примирието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във