Банкеръ Weekly

Свят

Мелания Тръмп срещу медиите

Британското издание Daily Telegraph нанесе "съществена щета" на Мелания Тръмп и й поднесе извиненията си, след като публикува неверни твърдения за живота на съпругата на президента на САЩ. Броят на вестника от 19 януари излезе на първата си страница със заглавието "Тайната на Мелания" и обещанието да разкаже подробности за личния живот на не дотам публичната първа дама на Америка. През изминалата седмица обаче представители на вестника заявиха, че в текста имало много грешки, затова не го отпечатали.

Публикуването на статията на американската журналистка Нина Бърли, която е написала и книгата "Златните белезници: тайната история на жените на Тръмп", в електронния вариант на изданието не предизвика особени вълнения сред читателите. Но главната й героиня не закъсня да реагира. Прессекретарят на Мелания Тръмп заяви, че първата лейди няма да игнорира разпространяването на лъжливи данни по неин адрес и няма "да стои със скръстени ръце, докато хора и медии съчиняват факти в преследване на  рейтинги или продажби на таблоиди".

Така че Daily Telegraph "свали" бележката от официалния си сайт и излезе с опровержение на ключови аспекти в текста в електронната версия на публикацията. По-конкретно се отказа от думите за суровия характер на бащата на Мелания, който според първоначалните данни "се опитвал да контролира всички членове на семейство й". Несправедливи се оказаха и твърденията за незавършеното висше образование на бившата манекенка: "Мисис Тръмп не е успяла да завърши курса по дизайн и архитектура в университета не заради проблеми с изпитите, а защото е искала да гради успешна кариера в модната индустрия." Вестникът съобщи също, че госпожа Тръмп "не е изпитвала трудности в кариерата си на модел преди запознанството си с господин Тръмп" и е преуспяла благодарение на трудолюбието си.

Освен извиненията за причиненото неудобство  шефовете на изданието ще платят и глоба, чиято стойност по молба на потърпевшата не се разгласява.

В телевизионно интервю по канала АВС News през октомври 2018-а Мелания нарече себе си най-тормозения човек в интернет в целия свят. Първото й многочасово интервю за медиите се състоя по време на едноличната й визита в Африка. След като се появи пред репортерите в костюм на колонизатор - риза с панталони в пясъчен цвят, ботуши до коленете и шапка за сафари, тя бе обвинена и в неподходящ избор на дрехи.

Новата първа лейди на САЩ не успя да спечели националната любов след победата на мъжа й през 2016-а. Но реши да не се опитва да повтори успеха на Мишел Обама, а да създаде благотворителна организация. В разговор с кореспондент на ABC  тя заяви, че е изключително важно превъзпитанието на обществото да започне от ранна възраст: "Трябва да говорим на децата за социалното и емоционалното поведение, така че когато станат възрастни, да знаят как да се справят с подобни ситуации."

Facebook logo
Бъдете с нас и във