Банкеръ Daily

Свят

Мелания Тръмп може да напише книга за пребиваването си в Белия дом

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп обмисляла  възможността да напише и публикува книга за пребиваването си в Белия дом. За това съобщава  американский интернет портала Page Six, приложението за светски новини на вестник New York Post.

По информация от негови източници, Мелания Тръмп е провела вече редица срещи, на които е обсуждана тази възможност. С кого обаче, не се уточнява. "Казвали са ми, че нейният съпруг (президентът на САЩ Доналд Тръмп) я насърчавал за това", коментира източникът. По негови думи, първата дама на САЩ "няма да си тръгне така тихо, както някои си мислят".

В материала се споменава, че съпругата на действащия държавен глава може да получи много пари за публикацията на тази книга. Както отбелязва източникът, това е  "възможност за нея да заработи собствени пари".

От интернет портала отбелязват, че публикуването на мемоарите на първата дама могат да предизвикат особен интерес, предвид факта, че по-рано бившият старши съветник Стефан Уинстън-Уолкоф също  публикува книга за пребиваването си в кулоарите на властта. В нея, в частност, се твърдеше, че първата дама на САЩ е използвала за служебни цели своя лична електронна поща с възможност за шифроване на съобщения.

През октомври Министерство на правосъдието на САЩ обвини Уинстън-Уолкоф в нарушение на споразумението за неразглаяване на конфиденциална информация.

 

Книга написа и Мишел Обама

През ноември 2018 г. Мишел Обама, съпругата на бившия американски президент Барак Обама, представи мемоарната си книга "Да станеш" в тв предаването на Опра Уинфри. Тя представя спомените на първата дама и интересни и любопитни факти от живота й с Барак Обама и в Белия дом.

Facebook logo
Бъдете с нас и във