Банкеръ Daily

Свят

Мей: Знаем самоличността на атентатора

Британският премиер Тереза Мей заяви, че полицията и службите за сигурност знаят самоличността на атентатора самоубиец, който се взриви снощи в края на концерт в Манчестър и уби 22 души, много от тях деца, предадоха Ройтерс и Франс прес.

За момента властите не са готови да обявят името на нападателя, каза Мей пред официалната си резиденция на "Даунинг стрийт" 10. Тя добави, че атентаторът е извършил нападението сам, но още не е ясно дали е получил помощ за подготвянето му.

"Знаем, че терорист, действащ сам, е задействал взривно устройство на един от изходите на концертната зала. Той е избрал целенасочено мястото и часа, за да причини максимален брой жертви, след които много деца и юноши", заяви Мей и осъди "ужасяващото и безмилостно терористично нападение".

Мей съобщи, че по-късно днес ще посети Манчестър.

Британската полиция междувременно съобщи в Туитър, че е арестувала 23-годишен мъж в южната част на Манчестър във връзка вчерашното нападение.

Органите на реда са арестували и мъж в търговския център "Арндейл", но задържането му вероятно не е свързано с извършеното снощи кърваво нападение.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във