Банкеръ Daily

Свят

Мей уверена, че ще подпише сделката за Брексит в неделя

Британският премиер Тереза Мей е уверена, че ще успее да сключи споразумението за Брексит на предстоящото заседание на Европейския съвет, съобщиха Ройтерс и ТАСС. Агенциите цитират части от словото й, което тя ще произнесе днес на Годишна конференция на основната британска организация на работодателите - Конфедерацията на британската промишленост (КБП - CBI).

"Предстои ни напрегната седмица на преговори до извънредното заседание на Европейския съвет в неделя", 25 ноември, ще заяви Мей. "През това време очаквам напълно и окончателно да финализираме рамковото споразумение, което ще закрепи бъдещите ни отношения и аз съм уверена, че ние можем да постигнем сделка на заседанието на Европейския съвет, която да мога да предам обратно в Камарата на представителите", се казва в текста на речта й.

Британският премиер ще заяви също, че постигнатото миналата седмица между Лондон и ЕС проектоспоразумение за Брексит, е най-добрата сделка за Великобритания.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин, който също ще говори на конференцията, ще опише споразумението като "нескопосана, най-лоша сделка" за Великобритания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във