Банкеръ Daily

Свят

Мей се извини на консерваторите за лошия резултат на изборите през юни

Британският премиер Тереза Мей се извини на Консервативната партия, че не е осигурила категорична победа на предсрочните общи избори през юни, съобщи БНР. В заключителна реч на годишната конференция на партията Тереза Мей заяви, че поема пълна отговорност за резултатите от вота. На изборите консерваторите спечелиха най-много гласове, но не достатъчно, за да запазят мнозинството си в парламента. 

"Аз водих тази капания, съжалявам и поемам отговорност", заяви Тереза Мей пред делегатите на конференцията в Манчестър. 

По основната тема за Брексит премиерът изтъкна, че Великобритания напуска Европейския съюз в края на март 2019 г. Тя допълни, че правителството желае да продължи партньорството с Европейския съюз, но ще бъде готово за всякакъв сценарий, което бе изтълкувано като намек, че е възможно и да не бъде постигната сделка. 

Тереза Мей защити идеята за свободния пазар, като изтъкна, че "Брексит означава истински глобална Великобритания, отворена към целия свят". 

Премиерът обеща също по-добро бъдеще за младите хора, което включва строежа на 100 нови училища всяка година. Тя освен това посочи, че расизмът, нетолерантността и омразата нямат място в политиката.

Facebook logo
Бъдете с нас и във