Банкеръ Daily

Свят

Мей: Резултатът от местните избори ни казва да реализираме Брексит

Британската министър-председателка Тереза Мей заяви днес, че произведените вчера местни избори са били "много трудни" за нейната Консервативна партия и резултатите показват, че страната трябва да продължи със забавения процес на излизането си от Европейския съюз, предаде Ройтерс.

"Това е трудно време за нашата партия, и тези изборни резултати са симптом за това. Има просто послание от вчерашните избори, както към нас, така и към Лейбъристката партия: просто продължавайте и реализирайте Брексит", каза Тереза Мей пред членове на Консервативната партия в Уелс.

Тя беше апострофирана от присъстващ в залата, който се провикна: "Защо не подадете оставка? Не ви искаме!", предаде Асошиейтед прес.

Предварителните резултати показват, че английските гласоподаватели са наказали консерваторите и лейбъристите на вчерашните избори за органи на местната власт.

При получени резултати от около половината от 259 района, където имаше избори, управляващите консерватори губят над 460 места. Опозиционните лейбъристи, които се надяваха да увеличат присъствието си в местните съвети, губят 60, съобщи АП.

Досега консерваторите държаха около 60 процента от над 8000-те места, се гласуваше вчера в Англия и Северна Ирландия. В Лондон, Шотландия и Уелс нямаше избори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във