Банкеръ Daily

Свят

Мей е решена да прокара сделката си за Брексит, но не знае кога

Британският премиер Тереза Мей е твърдо решена да прокара в парламента сделката си за Брексит, въпреки че все още няма насрочена дата за ново гласуване, заяви днес говорител на премиера, цитиран от Ройтерс.

Тя е твърдо решена да се опита да прокара сделката, да сложи край на неопределеността и да постигне яснота за страната и за работодателите, подчерта говорителят, като уточни, че е важно правителството да постави сделката на гласуване тогава, когато има реалистични изгледи за успех.

Броят на британците, подкрепящи Брексит без сделка, ще се увеличи след предложението на Европейския съюз за отлагане на излизането от блока, заяви днес бившият лидер на Партията на независимостта на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фараж.

Фараж каза пред радио Би Би Си, че мнозинството от британците искат Брексит без сделка и че броят на привържениците на този вариант за напускане на ЕС се увеличава с по няколко процента всяка седмица.

Според него след събитията от снощи броят на подкрепящите Брексит без сделка ще се увеличи.

Фараж обяви, че ще бъде водач на листата на новата Партия на Брексит на изборите за Европейски парламент, ако Великобритания участва в тях.

Facebook logo
Бъдете с нас и във