Банкеръ Daily

Свят

Мей дава утре за трети път на гласуване сделката си за Брексит

Британската премиерка Тереза Мей вероятно ще подложи сделката си за Брексит на трето гласуване в парламента утре, предаде Ройтерс, като се позова на местни медии.

Камарата на общините отхвърли договореното от Мей споразумение с голямо мнозинство при предишните два вота - през януари и по-рано този месец. Това доведе до отлагане на планираното за 29 март излизане на Великобритания от Европейския съюз.

Политическият кореспондент на телевизия Ай Ти Ви съобщи, че британската премиерка засега предвижда долната камара на парламента да се произнесе за трети път по сделката утре. Разговорите по въпроса обаче продължават.

Заместник-политическият редактор на в. "Дейли телеграф" потвърди, че Мей "е дала силни индикации на кабинета, че гласуването (на споразумението) за Брексит ще се състои във вторник".

Британският премиер Тереза Мей е заявила вчера, че ще подаде оставка, ако привържениците на твърдия Брексит подкрепят сделката й с Европейския съюз, съобщи по-рано днес телевизия Ай Ти Ви.

"Получих информация от надежден източник, че Тереза Мей е заявила пред Борис Джонсън, Иън Дънкан Смит, Стив Бейкър, Джейкъб Рийс-Мог и Дейвид Дейвис в премиерската резиденция в Чекърс, че ще подаде оставка, ако те подкрепят сделката й с ЕС, включително и предпазния механизъм, който те ненавиждат. Мей обаче не е дала никакви детайли и по тази причина няма голямо доверие към думите й, че ще се оттегли", посочва политическият редактор на Ай Ти Ви Робърт Пестън.

Facebook logo
Бъдете с нас и във