Банкеръ Daily

Свят

Мей: Ако ми пречите, може и да няма Брексит

Британският премиер Тереза Мей предупреди членове на управляващата Консервативна партия, че може да не се стигне до Брексит, ако пречат на плана й за напускане на Европейския съюз, предадоха ДПА и ТАСС, цитирайки статия на министър-председателят във в. "Мейл он сънди".

"Посланието ми към страната този уикенд е просто: трябва да не изпускаме от поглед целта", пише премиерът. "Ако не го направим, рискуваме да се окажем без никакъв Брексит", добави тя.

През изминалата седмица Мей се опитваше да получи подкрепа за своя план за създаване на зона за свободна търговия с ЕС след Брексит, на фона на оставки на членове на правителството й и критики от президента на САЩ Доналд Тръмп.

В статията си тя подчертава, че засега не е видяла работеща алтернатива на този план, защото напускането на ЕС не бива да доведе до появата на твърда граница между Великобритания и Северна Ирландия. Мей обеща също да заеме твърда позиция по преговорите.

В четвъртък Тръмп заяви пред в. "Сън", че според него позицията на Мей в преговорите с ЕС "не е споразумението, за което хората гласуваха".

Facebook logo
Бъдете с нас и във