Банкеръ Daily

Свят

Медведев: Гърция е много важен перспективен партньор за Русия

Дмитрий Медведев

Русия разглежда Гърция като много важен перспективен партньор, заяви руският премиер Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС. Това стана по време на разговора му с гръцкия му колега Алексис Ципрас, който се срещна с него по време на посещението си в Москва. Ципрас от своя страна оцени своето посещението си като много успешно. Търговско-икономическото сътрудничество между Русия и Гърция беше в центъра на вниманието на срещата между двамата премиери.

По време на разговорите с руските лидери беше заложена основата на нови отношения между двете страни, посочи Ципрас след като беше приет от председателя на Държавната Дума Сергей Наришкин: Позицията на новото гръцко правителство е, че санкциите не водят доникъде. Санкциите, разбира се, са европейско решение, а Гърция от своя страна иска да стане мост между ЕС, където членува, и Русия, подчерта Ципрас.

За Русия Гърция е традиционен и много важен партньор, заяви на свой ред Наришкин: Нашето партньорство напоследък стана заложник на влошените отношения между Русия и ЕС. Причината за това е очевидна - това е стремежът на САЩ и техните послушни сателити от редица страни от НАТО да прокарат нови разделителни линии на нашия континент, въпреки интересите на европейските народи, изтъкна председателят на долната камара на руския парламент.

Facebook logo
Бъдете с нас и във