Банкеръ Daily

Свят

Мартин Шулц: Ще се противопоставя на Тръмп по-добре от Меркел

Съперникът на германския канцлер Ангела Меркел на парламентарните избори през септември Мартин Шулц заяви, че ще се противопоставя по-добре от нея на американския президент Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

В публикувано днес интервю за германското списание "Шпигел" Шулц казва по адрес на Тръмп, който е непопулярен в Германия, че е "опасен за страната си и за целия свят". Шулц също така критикува Тръмп за "безмилостния му непотизъм" и навика му да прави политика чрез Туитър. "Смятам, че да се редуцира политиката до съобщение в Туитър е много опасно за един президент на САЩ", отбелязва лидерът на германските социалдемократи, който е техен кандидат за канцлер.

"В крайна сметка по отношение на хора като Тръмп са нужни същите неща, каквито те самите разпространяват: ясни послания", заявява още той.

"Ще му се противопоставя по възможно най-ясния начин", казва Шулц, който много години беше председател на Европейския парламент. По думите му, политиката понякога се нуждае от ясни думи. "Мисля, че в това отношение съм по-добър от госпожа Меркел", уверява той.

Меркел възприе дипломатичен подход към Тръмп, но също така се разграничи от него, заявявайки, че Европа повече не може да разчита изцяло на САЩ.

Според проучванията ГСДП на Шулц изостава с 12-18 процентни пункта от консерваторите на Меркел.

Facebook logo
Бъдете с нас и във