Банкеръ Daily

Свят

Мартин Шулц: Меркел се е откъснала от действителността

Ангела Меркел се е откъснала от действителността, заяви Мартин Щулц, кандидатът на германските социалдемократи за канцлер, предаде Франс прес.

В интервю за телевизия ARD Щулц обвини Меркел, че се опитала да наложи своите правила по време на единствения телевизионен дебат помежду им, който ще бъде следващата неделя, и е злоупотребила с длъжността си за целите на кампанията си.

"По редица въпроси хората имат чувството, че Меркел се е откъснала от действителността", заяви Щулц. Той изрази увереност, че може да спечели предизборната надпревара, припомняйки, че според допитване на "Шпигел" 46 процента от избирателите все още не са решили за кого ще гласуват. Щулц каза, че очаква те да го подкрепят и ако това стане, той може да спечели изборите на 24 септември.

Щулц каза, че голяма управляваща коалиция като настоящата в Германия, вече не го интересува. Той каза, че ако Меркел иска да участва в такава коалиция под негово ръководство, а нейната партия се съгласи да бъде миноритарен партньор в нея, това може да се разглежда като вариант. Но допълни, че според него консерваторите също не искат да продължават с голяма коалиция като тази между Християндемократическия съюз на Меркел и Германската социалдемократическа партия, управляваща страната от 4 години.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във