Банкеръ Daily

Свят

Мария Бакалова се размина със "Златен глобус" за "Борат 2"

Мария Бакалова Снимка: Instagram: @mariabakalovaofficial

Наградата "Златен глобус" за най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл беше присъдена на британската актриса Розамунд Пайк за ролята й във филма "Много ми пука", съобщи АФП.

Номинирана за тази награда беше и българката Мария Бакалова за "Борат 2", но членовете на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд дадоха приза на Пайк.

В речта си британката се обърна към Мария, като спомена една от най-противоречивите сцени на българката в „Борат 2”, където остава насаме с Руди Джулиани. „В моя филм трябваше да плувам от потъваща кола. Мисля, че вероятно бих предпочел да направя това, отколкото да съм в стая с Руди Джулиани“, каза Пайк. „Мария, поздравявам твоя блясък и смелост.“

За наградата Бакалова се състезаваше със звезди като Мишел Пфайфър, Кейт Хъдсън и победителката Розамунд Пайк. Въпреки това мнозина я сочеха за фаворит.

„Борат 2” обаче получи „Златен глобус” в категорията за филмова комедия или мюзикъл, а Саша Барън Коен беше отличен за най-добър актьор в комедия.

В социалните мрежи в България се разигра истинска война - едни се радват за успеха на Мария, а други смятат, че филмът не е изкуство, а посредствен и профанен.

Интервюто с учителя ѝ  проф. Иван Добчев предизвика яростни реакции - обвиняват го в завист, злоба, сексизъм, високомерие. Но прозира и това: огорчението му от факта, че популярната култура тотално измести високото изкуство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във