Банкеръ Daily

Свят

Манфред Вебер отива в Букурещ на среща на ЕНП

Лидерът на румънската опозиционна Национално-либералната партия (НЛП) Лудовик Орбан съобщи, че в събота, 16 март, в Букурещ ще се състои среща на Европейската народна партия (ЕНП), в която ще участва и кандидатът на ЕНП за председател на Европейската комисия Манфред Вебер, съобщи Аджерпрес.

"На 16 март ще се състои в Букурещ едно изключително важно събитие за НЛП и за ЕНП, към която НЛП принадлежи. Това е събитие, на което ще имаме много чуждестранни гости, над 150 кметове на големи градове, председатели на региони и окръжни съвети (...). От страна на ЕНП ще участва генералният секретар Антонио Лопес Истурис", заяви Орбан.

"Най-важното присъствие ще бъде на кандидата на ЕНП за председател на ЕК, почти сигурен бъдещ председател на ЕК, г-н Манфред Вебер, който ще представи за първи път визията си за бъдещото развитие на Европа и програмата, с която ще участва в надпреварата за поста председател на ЕК", посочи още лидерът на румънските либерали.

Той добави, че румънският президент Клуас Йоханис, който е бивш лидер на НЛП, също е поканен да присъства на събитието и да представи визията си за развитието на Румъния в рамките на ЕС.

Срещата на ЕНП ще се състои в изложбения комплекс Ромекспо в Букурещ от 10.30 часа в събота.

Facebook logo
Бъдете с нас и във