Банкеръ Daily

Свят

Македонската полиция арестува шефката на спецпрокуратурата

Катица Янева

Полицията в Скопие задържа днес следобед ръководителката на Специалната прокуратура Катица Янева, предаде агенция МИА.

Преди това полицаи обискираха дома на Янева в Скопие. По информация на МИА предстои и обиск на офиса на Янева в прокуратурата.

Вчера Янева бе извикана на разпит в прокуратурата за организирана престъпност по случая "Рекет", който се отнася за изнудване на обвиняем в Специалната прокуратура.

Припомняме, че през юли стана ясно, че македонският олигарх Орце Камчев, който е разследван за пране на пари, злоупотреба с власт и участие в организирана престъпна група, е бил рекетиран от двама души Боян Йовановски - Боки 13 и Зоран Милевски - Зоки Кичеец. Те са му поискали 8 млн. евро, за да спре разследването срещу него. Камчев е дал 1.5 млн. евро в брой на двамата. Йовановски и Милевски, в разпространени аудиозаписи твърдят, че ще уредят въпроса на Камчев с помощта на Катица Янева.

Йордан /Орце/ Камчев беше предложен за почетен консул на страната ни миналата година, но властите в Скопие не подкрепиха тази идея.

По-късно през деня се очаква и извънредна пресконференция на главния прокурор на страната Любомир Йовевски, заедно с прокурорката Лиляна Спасовска и ръководителя на Прокуратурата за борба срещу организираната престъпност Вилма Русковска.

Facebook logo
Бъдете с нас и във