Банкеръ Daily

Свят

Майкъл Блумъбърг ще похарчи 15 милиона долара за кампанията на Байдън в Тексас и Охайо

Милиардерът Майкъл Блумбърг възнамерява да похарчи 15 милиона долара, за да помогне на кандидата на демократите за президент Джо Байдън да победи президента Доналд Тръмп в щатите Тексас и Охайо в последната седмица от предизборната кампания. Това съобщи в. "Ню Йорк таймс", цитирайки високопоставен сътрудник на Блумбърг, предаде "Ройтерс".

Блумбърг е бивш кмет на Ню Йорк и неуспешен участник в тазгодишните първични избори на демократите за президент. Той обеща да похарчи 100 милиона долара от личните си средства в подкрепа на кампанията на Байдън за изборите на 3 ноември.

Блумбърг се е съсредоточил върху Флорида като щат, който може да привлече към Байдън, а днес той се съгласи да добави Тексас и Охайо в масирана телевизионна рекламна кампания, след като неговият екип му показал данни, че има шанс те да бъдат спечелени, пише "Ню Йорк таймс".

Блумбърг също така ще усили рекламите за Байдън във Флорида.

На изборите през 2016 г. Тръмп спечели Тексас и Охайо и запазването на тези два щата е от решаващо значение за шансовете му да бъде преизбран, отбелязва "Ройтерс".

Facebook logo
Бъдете с нас и във