Банкеръ Daily

Свят

Мадуро се присмя на американските санкции

Венецуелският президент Николас Мадуро се присмя на санкциите, които САЩ му наложиха след изборите за учредително събрание, осъдени от противниците му във Венецуела и от правителства по света, предадоха световните агенции.

Мадуро каза, че няма намерение да се откаже от плановете си за пренаписване на конституцията и за преследване на враговете - от независимите венецуелски новинарски канали до въоръжените мъже, които според него са били пратени от съседна Колумбия, за да разстроят гласуването като част от международен заговор, ръководен от "императора Доналд Тръмп".

"Те не ме плашат. Заплахите и санкциите на империята не ме плашат дори за миг", каза Мадуро по националната телевизия.

"Не приемам заповеди от империята, нито сега, нито когато и да било... Налагай още санкции, Доналд Тръмп", заяви той.

"Аз съм против северноамериканския империализъм, против колониализма, расизма. Аз съм против Ку Клукс Клан, който управлява Белия дом", каза венецуелският президент.

"Горд съм от тези санкции, г-н император Доналд Тръмп", заяви той.

Мадуро се присмя на Тръмп за това, че е спечелил президентските избори в САЩ миналата година чрез избирателната колегия, след като е загубил народния вот.

"В САЩ и възможно да станеш президент с 3 милиона гласа по-малко от своя съперник. Каква страхотна демокрация!", заяви Мадуро.

Американското финансово министерство включи Мадуро в списък с лица, подложени на санкции за подкопаване на демокрацията във Венецуела.

Санкциите включват замразяване на всякакви авоари на Мадуро под американска юрисдикция и забрана американски физически и юридически лица да влизат в делови отношения с него.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във