Банкеръ Daily

Свят

Лукашенко: Властта разваля, но мен не, защото съм селянин

Президентът на Беларус Александър Лукашенко

Президентът на Беларус Александър Лукашенко смята за безполезни опитите на противниците на властта да го обвинят в извършване на корупционни престъпления. Лукашенко каза това в четвъртък, обмисляйки кадрови въпроси.

"Можете да ми да пришиете всякакви фалшиви обвинения. Но не и това, в което опозицията ме обвинява - корупция", заяви Лушашенко, цитиран от агенция БелТа. 

"Казват, че властта разваля хората, но не и мен, защото съм селски човек, израснал на улицата“, каза белоруският президент.

В обръщение към официалните лица Лукашенко каза, че те не трябва да забравят, че в страната има президент. "Някой може да не го харесва, но ако сте назначени от този президент, тогава вие представлявате президента. Вие сте лицето на този президент", обясни той. 

Той увери, че никога не е разочаровал тези, които е назначил. "Никога няма да ви подведа. Можете да бъдете сигурни в това“, увери президентът на страната.

През март журналисти от опозиционния беларуски новинарски портал "Нехта" на задържания опозиционер Роман Протасиевич обвиниха в публикуван онлайн видеозапис дългогодишния президент Александър Лукашенко в корупция от голям мащаб.  Видеото е под заглавие "Лукашенко: Златна мина". 

В материала с продължителност повече от един час се твърди, че Лукашенко е закупил с държавни средства няколко луксозни имота и скъпи автомобили. Авторите цитират неназовани източници от президентската администрация в Минск.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във