Банкеръ Daily

Свят

Лукашенко предлага да приземи и самолета на Байдън

Беларуският президент Александър Лукашенко заяви по време на конференция снощи, че американският му колега Джо Байдън не е наясно с вътрешните работи на Беларус и не може да изнася лекции по този въпрос, освен ако двамата лидери не решат да се срещнат в Минск, предаде БНР.

Лукашенко каза на шега, че може лесно да приземи самолета на Джо Байдън и че ще има три военни самолета, които да го следват от Швейцария, където американският президент планира да се срещне с руския си колега Владимир Путин.

Лукашенко сподели загрижеността си, че Джо Байдън не знае къде се намира Беларус на картата на света. Освен това той предложи да бъде домакин на американо-руската среща на високо равнище и да изслуша всички обвинения, които прессекретарят на Белия дом Джен Саки ще изготви за своя президент.

Изявлението идва ден, след като Белият дом потвърди, че Байдън ще се срещне с Путин на 16 юни в Женева, Швейцария. Сред другите теми на дневен ред е и белоруската криза след насилственото приземяване на полет на самолет на компанията "Райънер" с беларуски опозиционен политик на борда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във