Банкеръ Daily

Свят

"Луфтханза" ще съкрати близо 30 хил. работни места заради коронакризата

Германската авиокомпания "Луфтханза" ще съкрати 29 хиляди работни места до края на годината заради икономическите последици от коронавирусната пандемия. Освен това компанията ще намали и общия брой на персонала до 100 000 чрез съкращения, доброволни напускания и договори на непълно работно време, а друга част от служителите ще трябва да приемат по-ниско заплащане.

До края на третото тримесечие загубите за германския авиопревозвач възлизат на 5.6 млрд. евро. Поради огромните загуби се наложи  "Луфтханза" да бъде спасена от фалит от германските власти.

Миналия месец авиокомпанията съобщи, че премахва безплатната храна на борда на самолетите си от пролетта на 2021 г. Членът на борда на компанията Кристин Фьорстер, която отговаря за кетъринга по време на полети съобщи, че авиокомпанията ще предлага храна и напитки на пътниците, но не безплатно.

Според сегашните правила, ако времето на полета е по-малко от 65 минути, пътниците на "Луфтханза" получават зърнени десерти, от 65 минути до 3 часа - сандвичи и над 180 минути полет - топла храна. В същото време клиентите получават безплатни напитки при полети с продължителност над 50 минути.

Facebook logo
Бъдете с нас и във