Банкеръ Daily

Свят

Луфтханза отменя полетите до Минск до 20 юни

Най-голямата германска авиокомпания Луфтханза (Lufthansa) отменя полетите между Минск и Франкфурт на Майн до 20 юни, предаде ТАСС.

По-рано авиопревозвачът спря полетите си през въздушното пространство на Беларус до 3 юни.

Причината е инцидентът с отклонения самолет на Райънеър (Ryanair), който бе принуден да кацне аварийно в беларуската столица на 23 май, докато изпълняваше полет по маршрута Атина-Вилнюс.

Снощи след няколко часа прекъсване полетите между Германия и Русия бяха възобновени, съобщи Луфтханза, цитирана от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е станало на фона на конфликта около Беларус, заради който европейските пътнически самолети не прелитат през въздушното пространство на тази страна.

"Руските власти дадоха разрешение на Луфтханза да извършва пътнически полети до Русия през юни. Това означава, че полетите на Луфтханза до Москва и Санкт Петербург може да се изпълняват по план", каза говорителка на авиокомпанията пред Франс прес.

Руските въздушни превозвачи Аерофлот и С7 еърлайнс (S7 Airlines) също обявиха, че възобновяват полетите си до Германия, предадоха ТАСС и РИА Новости.

Facebook logo
Бъдете с нас и във