Банкеръ Daily

Свят

Лондон забрани дейността на най-голямата борса за криптовалута в света

Бинанс  е най-голямата. криптоборса в света със седалище на Каймановите острови.

Финансовият регулатор на Великобритания забрани всякаква  дейност на най-голямата борса за криптовалути в света Бинанс на територията на Обединеното кралство, съобщи Би Би Си.

Регулаторът издаде предупреждение за потребителите на Бинанс и посъветва хората да бъдат предпазливи от рекламите, обещаващи висока възвръщаемост на инвестициите в криптоактиви. Властите са издали разпореждане рекламните кампании на борсата във Великобритания да бъдат прекратени до 30 юни.

Органът за финансов контрол не регулира криптовалутите, но изисква борсите, които търгуват  с тях, да се регистрират при тях. Бинанс не е регистрирана от финансовия регулатор и следователно няма право да управлява борса в Обединеното кралство.

Бинанс  е най-голямата. криптоборса в света със седалище на Каймановите острови.  В момента свързаната с групата фирма "Бинанс Маркетс Лимитид“ е с централа в Лондон. Основана едва през 2017 година, тя е една от най-бързо развиващите се в глобален мащаб финансови институции. Борсата търгува със стотици криптовалути, като почти ежедневно добавя нови имена към своето портфолио. Двойките за възможна търговия обикновено са свързани с Бинанс Койн, Биткойн, Етериум или USDT.

На 16 септември 2019 година Бинанс пусна в обращение и свой собствен стейбълкойн, вързан към щатския долар. Криптовалутата се казва BUSD (Binance USD), като е втора от вида си, след като малко по-рано от компанията пусна и монета, свързана с британската лира. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във