Банкеръ Daily

Свят

Лондон ускорява подготовката за Брексит

Британското правителство обяви, че ускорява подготовката за излизането на Великобритания от ЕС, като ще разгледа и възможности със и без споразумение, съобщи БНР.

Във връзка с Брексит беше обявено, че през 2018 г. ще бъдат наети между 3000 и 5000 души, предаде Франс прес. Досега бяха създадени близо 3000 работни места, от които 300 за адвокати в различни правителствени служби. На заседание на британското правителство министърът за Брексит Дейвид Дейвис каза, че подготвителните работи за излизането от ЕС са се ускорили значително през последните месеци. Според говорител на британския премиер Тереза Мей тя е уверена, че може да постигне споразумение за Брексит, предвидено за март 2019 г., въпреки разногласията в правителството относно стратегията за водене на преговори.

Лондон вече обяви, че ще вложи 662 милиона лири (около 753 милиона евро) за подготовката за Брексит, в това число и за две нови министерства. Британският министър за Брексит Дейвид Дейвис каза още, че следващият кръг от преговорите ще започне на 8 ноември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във