Банкеръ Daily

Свят

Лондон: Русия агресивно се меси в изборите в Европа и Америка

Русия се намесва в предизборните процеси в западни страни и се опитва да разедини НАТО, заяви британският министър на отбраната Майкъл Фалън в интервю за телевизия Скай нюз, цитирано от ТАСС.

"Има твърдения за руска намеса в цяла серия избори: от България до Съединените щати. И ние нямаме съмнение, че Русия използва много видове средства, с които разполага - информация, своите телевизионни мрежи, своята пропаганда. Няма съмнение, че Русия агресивно се намесва в други демокрации", каза Фалън.

Подобни действия от страна на Москва се наблюдават към цяла серия европейски избори, продължи британският министър. "Сега Русия заплашва с намеса в изборите в Германия, така както, според твърденията, се е намесила в американските избори. Подобно поведение е неприемливо, трябва да обръщаме внимание на такива действия на Русия всеки път", каза Фалън. Според него Москва се опитва да дестабилизира Запада и да разедини Северноатлантическия съюз и затова страните от НАТО трябва единно да противодействат на тези опити. Той добави, че основните заплахи, пред които е изправен съюзът, са тероризмът, агресивното поведение на Русия и киберзаплахите.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във