Банкеръ Daily

Свят

Лондон може да удължи забраната за пътуване до юли

През декември миналата година във Великобритания бе открит мутирал щам на вируса, който според предварителните оценки на експертите може да бъде до 70% по-заразен.

Правителството на Борис Джонсън възнамерява да удължи забраната за международни пътувания до юли, а нарушителите могат да бъдат глобени с 5000 британски лири.

 Гласуването на удължаването на мярката е насрочено за 25 март и предвид мнозинството в парламента на управляващата Консервативна партия, предложенията почти сигурно ще бъдат одобрени. В този случай новите правила трябва да влязат в сила следващия понеделник.

До 30 юни всички пътувания в чужбина, които не се считат за жизненоважни, ще останат забранени, както е сега. Изключения ще бъдат направени за пътуване за работа, учене, лечение, посещение на роднина или приятел, който умира, сключване на брак или присъствие на сватбата на близък роднина, преместване или продажба на недвижими имоти. Няма нови подробности относно влизането на чуждестранни туристи в кралството. Но, както се казва в статията, правилата за задължителна карантина при влизане в Обединеното кралство едва ли ще бъдат облекчени до август-септември.

През декември миналата година във Великобритания бе открит мутирал щам на вируса, който според предварителните оценки на експертите може да бъде до 70% по-заразен, а смъртността му може да бъде с 30-100% по-висока. От 4 януари в страната действа карантина, която започна да отслабва на 8 март, когато училищата възобновиха работата си. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във