Банкеръ Daily

Свят

Лондон бави британската виза на Роман Абрамович

Британските власти бавят подновяването на визата на руския олигарх и собственик на футболен клуб "Челси" Роман Абрамович, съобщиха медии на Острова, цитирани от БНР.

Отсъствието на собственика на "Челси" беше видимо на трибуните в събота, когато отборът спечели Купата на федерацията. Източник, близък до 51-годишния руски милиардер, беше цитиран от медиите, че визата му е в процес на подновяване, но това отнема по-дълго време от обичайното. Това се случва на фона на обтегнатите британско-руски отношения след отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал в Солзбъри.

Министърът по въпросите на сигурността Бен Уолъс заяви, че министерството му по принцип не коментира индивидуални случаи, а от офиса на Абрамович казаха, че не обсъждат лични въпроси с медиите. Забавянето обаче несъмнено повдига въпроса дали то няма връзка с влошените отношения.

Британските медии отбелязват, че Абрамович изглежда ръководи бизнеса си в Русия без значителна намеса от Кремъл, което предполага, че е в сравнително близки отношения с Владимир Путин. 

Предишната виза на руския олигарх, който е 13-ият най-богат човек във Великобритания, е изтекла преди няколко седмици. Той е подал документи за нова, но все още не е получил такава и не се знае дали ще му бъде издадена, пише "Индипендънт".

Facebook logo
Бъдете с нас и във