Банкеръ Daily

Свят

Ливиу Драгня: Срещу мен има "зловеща операция за политическо изтребване"

Над 10 000 хиляди поддръжници на управляващата в Румъния Социалдемократическа партия (СДП) се събраха на голям митинг на Площада на обединението в североизточния град Яш, предаде Медиафакс.

Лидерът на СДП Ливиу Драгня отправи призив за патриотизъм от трибуната и критикува настоящия президент Клаус Йоханис и неговия предшественик Траян Бъсеску, обвинявайки ги, че са тласнали народа към "разединение".

"Има нужда от патриотизъм. Румъния има нужда повече от всякога от това, което загуби по време на режимите на Бъсеску и Йоханис (. . .) Този народ беше тласнат към омраза и разединение. Накараха румънците да повярват, че са два вида. Ще го кажа тук. Румънците не са два вида - едните добри, а другите лоши, както твърди Йоханис. Никой няма право да ги разделя на лагери", подчерта лидерът на социалдемократите.

Драгня посочи, че както той, така и други лидери на СДП са обект на "зловещи операции за политическо изтребване", предаде Аджерпрес.

Той посочи, че "системата" се е опитала да разцепи СДП, да я сплаши или да арестува лидерите й.

"Системата започна срещу всички нас една зловеща операция за политическо изтребване (. . .) Опитаха се да ни разцепят, да ни разединят, да ни сплашат, опитаха с дела, с арести. В моя случай почти успяха и не спират, но ще им отговоря: не, драги мои, нямам намерение да се отказвам, нямам намерение да правя крачка назад. Искам да вървим, както сме решили, до края с всички тези победи", заяви още Драгня на митинга, който е част от предизборната кампания за изборите за Европейски парламент на 26 май.

Същевременно над хиляда протестиращи обградиха Площада на обединението, освирквайки симпатизантите на управляващата партия и скандирайки лозунги като "СДП, червена чума", "Слуги", "Махайте се от Яш" и "Драгня в затвора".

Facebook logo
Бъдете с нас и във