Банкеръ Daily

Свят

Липса на кворум спаси правителството на Зоран Заев

Председателят на парламента на Република Северна Македония Талат Джафери малко преди полунощ закри заседанието, на което трябваше да се гласува недоверие към правителството на Заран Заев след внесената инициатива от страна на опозицията, предаде агенция МИА, цитирана от БТА. "Поради това, че не бе гласуван дневният ред, не може да започнат дебати за гласуване на недоверие към правителството. Констатираме, че към правителството не е гласувано недоверие и на тази основа то продължава да работи в пълен състав", каза Джафери и закри заседанието.

Преди полунощ в залата бяха останали само министрите и премиерът Зоран Заев. Малко по-рано депутатите от опозицията напуснаха парламента, но заявиха, че не оттеглят инициативата си за гласуване на недоверие на правителството. Те поискаха бързи предсрочни парламентарни избори за преодоляване на политическата криза.
Парламентарното заседание, на което трябваше да се гласува недоверие към кабинета, се провали поради липса на кворум, след като един от депутатите от партията Беса Кастриот Реджепи не дойде в залата. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във