Банкеръ Daily

Свят

Лидерът на Хизбула приветства избирането на Джо Байдън

Хасан Насрала

Лидерът на ливанското движение Хизбула Хасан Насрала изрази вчера задоволството си от загубата на американския президент Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ, предаде Ройтерс. Насрала същевременно призова регионалните си съюзници да бъдат нащрек за евентуални действия на САЩ или Израел през оставащото време до края на мандата на Тръмп.

В излъчвана по телевизията реч Насрала определи управлението на Тръмп като "едно от най-лошите, ако не и най-лошото" на Съединените щати, но подчерта, че новият американски президент няма да промени произраелската политика на САЩ в Близкия изток.

Насрала окачестви американските президентски избори като извращение на демокрацията, обвини Тръмп е необузданост и заяви, че "арогантността и агресивността" на правителството му са увеличили опасността от война.

Лидерът на Хизбула заяви също, че се радва на резултат от американските избори, защото Тръмп е човекът, наредил убийството на високопоставения ирански генерал Касем Солеймани.

Правителството на Тръмп въведе допълнителни санкции срещу Хизбула, която Вашингтон разглежда като терористична организация, отбелязва Ройтерс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във