Банкеръ Daily

Свят

LG купи CYBELLUM - израелският експерт в автомобилната киберсигурност

Дигитализацията разширява възможностите на бизнеса, но заедно с това растат и рисковете за сигурността при извършване на всяка дейност.

С нарастващия брой и вид заплахи за киберсигурността и прехода на глобалната автомобилна индустрия към ерата на свързаните автомобили, където сигурната свързаност е от съществено значение, необходимостта от по-добра киберсигурност на превозни средства, която отговаря на международните стандарти, е по-голяма от всякога. Киберсигурността на превозните средства ще става все по-важна с течение на времето, тъй като автомобилите еволюират в органично свързани системи със сложни взаимовръзки между различните им компоненти.

В тази ситуация LG Electronics, Inc. успя да договори сделка, с която придоби израелската фирма Cybellum - водещ доставчик на решения за оценка на риска в автомобилната киберсигурност. Бордът на директорите на лидера и технологичен новатор в потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди е одобрил сделката. Тя ще позволи на LG да поеме приблизително 64% дял от технологичната компания на стойност 140 милиона щатски долара. Това е стратегически ход, който ще подобри възможностите на LG в областта на киберсигурността и ще ускори усилията ѝ да стане партньор за иновации на Future Mobility.

Останалите акции ще бъдат придобити в близкото бъдеще, когато окончателната оценка и общата сума на инвестицията ще бъдат потвърдени. В допълнение към тази първоначална инвестиция, LG се ангажира с просто споразумение за бъдещ капитал (SAFE) да инвестира допълнителни 20 милиона щатски долара в Cybellum след приключване на търговския процес през четвъртото тримесечие.

Основана през 2016 г. в Тел Авив, Cybellum е водеща компания за киберсигурност на превозни средства с близо 50 служители. В момента компанията си сътрудничи с ключови участници в индустрията, като успешно доставя своите продукти на производители и доставчици на превозни средства по целия свят. Освен в Израел, Cybellum работи в Япония, Германия и Северна Америка. Cybellum ще остане независим субект и марка, като продължава да расте и да подкрепя своите клиенти и партньори със същото ниво на ангажираност и стандарти, с които клиентите на Cybellum са свикнали.

Cybellum ще даде възможност на LG предварително да осигури двигател за устойчив растеж в бързо развиващата се индустрия за автомобилна киберсигурност и да осигури повече стойност в ключови области като проектиране, разработване и експлоатация на части чрез оптимизиране на сигурността на софтуера.

Като първо придобиване на LG в Израел и в областта на киберсигурността, инвестицията подчертава значението на тази нарастваща категория и е ключова част от стратегията на LG за укрепване на бизнес портфолиото им чрез стратегически придобивания, съюзи и партньорства, със силен акцент върху бизнеса с компоненти за превозни средства. Сделката е част от поредицата покупки от LG. През август 2018 г. компанията придоби австрийската ZKW Group, водещ играч на пазара за автомобилно осветление. През юли LG основа съвместно предприятие с Magna International, третият по големина доставчик на автомобили в света, за да създаде LG Magna e-Powertrain, повишавайки конкурентоспособността и бъдещия потенциал за растеж на двамата партньори.

„Не е тайна, че софтуерът играе значителна роля в автомобилната индустрия и с това идва и необходимостта от ефективни решения за киберсигурност“, казва д-р Ким Джин-Йонг, президент на LG Electronics Vehicle component Solutions Company. „Тази последна сделка допълнително ще укрепи солидната основа на LG в киберсигурността, което ще ни позволи да бъдем още по-подготвени за ерата на свързаните автомобили.“

Основана през 2013 г., LG Electronics Vehicle component Solutions Company се фокусира върху комерсиализирането на автономни и екологично отговорни автомобилни иновации и решения, базирани на патентованите технологии на LG. Чрез инвестицията си в киберсигурността на превозните средства LG се ангажира да увеличи конкурентоспособността на своите информационно-развлекателни системи, силови агрегати на електрически превозни средства и възможности за осветление на автомобили - трите стълба на индустрията за автомобилни компоненти.

Cybellum дава възможност на автомобилни оригинални производители на оборудване (OEM) и доставчици да идентифицират и отстраняват мащабните рискове за сигурността през целия жизнен цикъл на автомобила.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във