Банкеръ Daily

Свят

Лейбъристите няма да подкрепят договорената днес сделка за Брексит

Основната британска опозиционна формация - Лейбъристката партия - не може да подкрепи договорената днес сделка за Брексит между Европейския съюз и британското правителство, заяви нейният лидер Джереми Корбин, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Не одобряваме сделката и не можем да я подкрепим в сегашния й вид, каза той и призова британските депутати да отхвърлят споразумението. То няма да обедини страната и трябва да бъде отхвърлено. Най-добрият начин да се реши Брексит е последната дума да има населението, което да се произнесе чрез всенароден вот, посочи в комюнике Корбин.

При това положение е малко вероятно британският парламент да приеме текста, срещу който вече се обяви и северноирландската Демократична юнионистка партия.

Демократичната юнионистка партия участва в парламентарна коалиция с управляващата Консервативна пария, която вече не разполага с мнозинство в парламента.

Източник от Лейбъристката партия каза, че тя най-вероятно ще гласува за втори референдум за членство в ЕС, ако такъв вот бъде добавен към която и да е сделка, предложена от Джонсън.

Facebook logo
Бъдете с нас и във