Банкеръ Daily

Свят

Лейбъристите изпреварват торите заради парти в локдауна

Консервативната партия на британския премиер Борис Джонсън загуби преднината си спрямо опозиционната Лейбъристка партия в проучване на общественото мнение, след като разкрития за предполагаеми партита в резиденцията на премиера по време на локдауна възмутиха британците, предаде Ройтерс.

Анкета на "ЮГов", поръчана от вестник "Таймс", показа, че подкрепата за консерваторите от 2 декември насам е намаляла с 3 пункта до 33 процента, докато лейбъристите бележат ръст с 4 пункта, достигайки 37 процента.

На изборите през 2019 г. Джонсън спечели 365 от общо 650 места в парламента, като това е най-голямото парламентарно мнозинство на Консервативната партия от победата на Маргарет Тачър през 1987 г. насам.

В сряда Джонсън наложи ограничения в Англия само няколко часа след като се извини за видео, което показва негови съветници, които се смеят и шегуват, обсъждайки коледно парти на "Даунинг стрийт" по време на локдауна през 2020 г., когато подобни празненства бяха забранени.

Три четвърти от хората вярват, че там е имало коледно парти, на което правилата срещу коронавируса са били нарушени, а 68 на сто от анкетираните мислят, че Джонсън не е казал истината, когато е отрекъл да е имало такова парти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във