Банкеръ Daily

Свят

Лейбъристите изложиха истинските икономически опасности пред Брексит

Джереми Корбин

Британските лейбъристи представиха днес правителствен документ, разкриващ истинските икономически опасности от Брексит, предаде Франс прес.

По-малко от седмица преди парламентарните избори на 12 декември лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин представи на вниманието на медиите доклад на правителството, дълъг 15 страници, в който "се разкриват лъжите, които Борис Джонсън се опитва да разпространява".

От документа, който е с гриф "поверително", става ясно, че след Брексит ще бъдат въведени пропускателни пунктове и мита между британската провинция Северна Ирландия и Великобритания - обратно на твърденията на Борис Джонсън, че няма да има граница между двете територии, разделени от Ирландско море.

"Споразумението на Джонсън ще бъде катастрофално за компаниите и работните места в цяла Великобритания. Сделката му ще доведе и до сериозни икономически негативи за Северна Ирландия", изтъкна Джереми Корбин.

Британският премиер Борис Джонсън отрече твърденията на лейбъристите, предаде Ройтерс.

"Не съм виждал документа, за който говорите, но това са пълни безсмислици. Със споразумението, което постигнахме, можем да излезем (от Европейския съюз)" като единна държава, каза Джонсън в отговор на въпрос за разгласения от лейбъристите документ.

Висш британски правителствен източник каза, че изтеклият документ, за който говори Корбин, е бил подготвен от служител на правителството, но не е бил официално одобрен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във