Банкеръ Daily

Свят

Легендата Кърк Дъглас почина на 103 години

Кърк Дъглас в "Спартак"

Холивудският актьор Кърк Дъглас почина на 103-годишна възраст, съобщи вчера синът му, известният актьор Майкъл Дъглас, цитиран от агенциите.

С огромна тъга аз и моите братя съобщаваме, че Кърк Дъглас ни напусна днес на 103-годишна възраст", заяви Майкъл Дъглас в Инстаграм.

"За света той бе легенда, актьор от златната ера на киното, който доживя до преклонна възраст, филантроп, чиято отдаденост на справедливостта и каузите, в които вярваше, задават стандарт, към който всички ние да се стремим", добави Дъглас.

Сред най-известните филми, в които се снима Кърк Дъглас, са "Асо в ръкава" (1951 г.), "Лошият и красавицата" (1952 г.), "Жажда за живот" (1956 г.), "Пътеки на славата" (1957 г.), а също и "Спартак" (1960 г.). Актьорът е изиграл роли в над 80 филма. През 1996 г. той получи "Оскар" за цялостно творчество.

Исур Даниелович Демски, както е рожденото име на Кърк Дъглас, е роден на 9 декември 1916 г. в Ню Йорк. Син е на руски еврейски имигранти. Докато учи в университета, се интересува от спорт и по-точно от борба. По-късно обаче се насочва към актьорското майсторство и е приет в Американската академия за драматични изкуства. След като служи в армията по време на Втората световна война, участва в няколко театрални постановки.

През 1943 г. се жени за Даяна Дъглас. Двамата се развеждат през 1951 г. Три години по-късно той се жени за Ан Байдънс, с която е и до днес. От двата си брака има четири деца и всички са момчета – Майкъл Дъглас, Ерик Дъглас, Джоел Дъглас и Питър Дъглас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във