Банкеръ Daily

Свят

Лавров за шефа на ЦРУ: Изказването му е на границата на разумното

Твърденията на ръководителя на ЦРУ Майкъл Помпео, че Русия се е намесвала в изборите в САЩ в продължение на осем години е на границата на разумното. Това коментира руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Повод за реакцията е, че директорът на ЦРУ Майк Помпео твърди, че Русия се е намесвала в американските избори. "Руснаците се занимават с това много отдавна. Не считам, че имат намерение да прекратяват",  заяви той в четвъртък на конференция по сигурността в американсия град Аспен, щата Колорадо.

"Ако думите му са истина, че сме се намесили в изборите през 2008 и 2012 г., това означава, че президентът Барак Обама дължи своята победа на нас", обясни Лавров.

Той подчерта, че повече няма да коментира темата.

Шефът на ЦРУ обясни вчера, че По-рано беше скъпо да покажеш клип по телевизията, но сега може просто да използваш интернет, за да разпространяваш идеите си.

"Руснаците намериха ефективен и прост начин да влияят върху нашата система и нашата култура, за да постигнат желаемите резултати", обясни той. 

Според версията на Помпео, Русия е работила с  WikiLeaks и нейния основател Джулиан Асанж, за да окажат натиск върху изборите в САЩ. 

 


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във