Банкеръ Daily

Свят

Лавров: Русия е готова за конструктивен диалог със САЩ

Русия е готова да измине своята част от пътя към установяване на конструктивен диалог със САЩ, включително по въпроси, засягащи борбата с международния тероризъм. Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров при откриването на политически консултации между страните от Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС), предаде ТАСС.

"Много неща от световните работи ще зависят тази година от това как ще тръгнат отношенията на страните ни с ключовите държави от Запада и естествено - с новата администрация на САЩ", каза той. Лавров изрази надежда, че партньорите на ШОС "ще се откажат от едностранните подходи към ключови въпроси от международния дневен ред".

"Естествено, обърнахме внимание на предизборните изявления на Доналд Тръмп, включително за готовност и решимост в съвместната борба с "Ислямска държава". Русия, както е казвал неведнъж президентът Владимир Путин, е готова да извърви своята част от пътя, да насочи диалога с Вашингтон в конструктивно русло, на първо място, за да се търсят ефективни отговори на терористичните и другите многобройни предизвикателства на съвремието", добави руският външен министър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във